• Плавайте с нас в Гърция
  ... и навсякъде по света.
 • Добре дошли на борда :)
 • Красивото е на всякъде
  ... просто трябва да го откриеш.
 • Станете приятел на морето.
 • Места, които може да посетите само с лодка.
 • Организираме и флотилии
  за да е споделено забавлението.
 • Обичате да пътешествате?
  Най-добрият начин е с яхта.
 • Не се колебайте. Заслужава си.

Планирани плавания и дестинации за 2021 г.

 
   
Моля преминете към новия ни уебсайт с актуална информация на: www.exploring.bg
   
   

Остров Крит, Гърция - март, април 2021

 
   

 

Плаване от 3 етапа: Лефкада-Крит, Около Крит, Крит-Лефкада

Планини заобиколени от тюркоазени води - това е Крит в няколко думи. Прекрасни върхове, издигащи се от златни плажове превръщат всеки в добър фотограф - просто няма как да направите лош кадър. Ако в България сме свикнали да правим избор дали да прекараме почивката си на море или планина, то Крит представлява уникална възможност за съчетание на двете в едно. Плаването с яхта край острова е вълнуващ начин да откриете гледките като позволява да отделим време за разнообразни активности на плажове и планини. Крит предоставя прекрасни възможности за планински трекинг и ски туринг за всички фенове на активното забавление - директно от лодката! Активностите по време на плаването ще бъдат приоретизирани и изцяло съобразени с интересите на групата.

Ветроходството води своето начало от естествения човешки позив за откривателство, от желанието за приключение и пътешествие, в което всеки ден намираш нов хоризонт. За старите моряци силата на вятъра е била начинът да стигнат до точка Б. В наши дни плаването е основно с развлекателна цел, но фундаменталният глад за приключения у всяко човешко същество е все така активен. Затова създадохме този преходен ветроходен трип, който напомня за зората на ветроходството и храни приключенския дух у всеки от нас. Присъединете се за една седмица плаване от Лефкада до Крит или обратно и откривайте нов изгрев всеки ден с нас!

 

 

Дати:
13 - 20 март Лефкада - Крит

Тръгване от Лефкада и плаване до Крит през Итака Закинтос и Пелопонес

20 - 27 март Крит
Плаване около острова с опции за посещение на планините и ски туринг

27 март - 3 април Крит - Лефкада
Тръгване от Крит и плаване обратно към Лефкада през Пелопонес Закинтос и Кефалония

Цени:
Цена за 1 етап (1 седмица) - 380 Е за седмица на човек

Цена за 2 или 3 етапа - 350 Е на седмица на човек

Изберете един от 3-те етапа или комбинация и ни се обадете за повече информация на: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. или тел: 0888519476

   
   
   

Норвегия, април 2021

 
   

 

Плаване и ски в Норвегия

Обикновено почивката на лодка се свързва с топло време и коктейли по бански на палубата. Това плаване, обаче е различно - като вица с елена - няма нищо общо. То е за любителите на приключения и екстремни спортове, които не се страхуват от студ и искат да обогатят ски триповете си по нов начин - карат директно от лодката. Ще посетим диви фьорди с големи склонове, тръгващи от водата и ще направим спускания, заобиколени от епични гледки. Транспортът нагоре по склона е на собствен ход - с панти и колани, така че този трип е подходящ за извънпистови скиори в добра физическа форма, запознати с особеностите и рисковете на този тип каране на ски. Познанията по лавинна безопасност, както и екипировката са отговорност на участниците в трипа, което го прави най-подходящ за хора от една компания, които имат установен ритъм на каране заедно.

 

 

 

Дати:
10 - 17 април

17 - 24 април (допълнителна дата)

Програма: Не е предвидена твърда програма: дестинациите, склоновете и местата за нощувка се избират спрямо желанията на групата и прогнозата за времето. Ветроходното плаване е свобода и смятаме, че такава трябва да има във всеки елемент от преживяването с лодка. Капитанът има дългогодишен опит във фрифайд ските и ветроходството и може да съдейства със съвети и предложения за маршрута.


Инструктор няма: Плаването е предназначено за хора, практикуващи извънпистови ски, които имат необходимите знания, умения и екипировка да го практикуват сами. Ски гид не е предвиден, всеки участник поема сам отговорност за уменията си по време на карането.


Мога ли да взема приятел, който не кара ски: Може, но предвид, че плаването е тематично, фокусът на групата ще е каране на ски и по-голямата част от дните ще преминават в тази активност. Уверете се, че вашият приятел е наясно с това и няма да се отегчи, докато основната част от групата практикува любимото си занимание.

За повече информация и записване ни изпратете запитване на : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. или тел: 0888519476

 

 
   
   
   

Йонийски острови, Гърция

 

 

Ветроходно плаване с яхта в Йонийско море.
Началната точка е Лефкада, а вариантите са два - на север към островите Паксос и Корфу или на юг към островите Кефалония, Итака, Меганиси и Закинтос. 
Ще посетим най-добрите места в района и ще има много време за разглеждане на градчета и къпане в диви заливи.
Пътуване до там: лични автомобили / автобус / самолет / наемане на бус.
За конкретни дати изпратете запитване.

Дати:
през целия сезон

 

Цена:
При запитване

 

Снимки от предишни плавания там

За повече информация и записване се свържете с нас на: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. или тел: 0888519476

 
   
   

Практически курсове по ветроходство с килови яхти.

 

април-май, Лефкада, Гърция

 

 

Практически ветроходни курсове за плаване с килови яхти.

Подобрете ветроходните си умения на борда на килова яхта, докато живеете на нея и сте участник в управлението и.

Курса включва практически занимания като:
Подготовка за отплаване.
Безопасност и действия за предпазване от инциденти.
Man Overboard.
Различни видове приставане и маневриране.
Работа с котва.
Системи по лодките.
Работа с въжета и швартоване.
Действия при плаване при силен вятър и вълни.
Ветрила - настройки и рифоване.
Ситуации и стратегии.
Други практически занимания.

Курса е подходящ както за "прохождащи" ветроходци, така и за хора с опит в плавания с килови яхти.

При курса 2-ро ниво е необходимо да имате известен опит в плаването или да сте минали практически курс на обучение.

Дати:
24 април - 1 май 
(2-ро ниво)
8 - 15 май 
(1-во ниво)

Други дати, при запитване

Цена:
450 Е


Цената е на човек за седмица, при запълване на необходимата бройка. В цената е включено: нощувки на яхтата в двойни каюти, капитан-инструктор, гориво, вода, газ, чаршафи и завивки, финалното почистване. В цената не е включен транспорта до яхтата и хранителните провизии.

 За повече информация и записване се свържете с нас на: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. или тел: 0888519476

   
   
   

Великденска флотилия

 

 

Предложение за плаване по време на Великденските празници около Лефкада и Йонийските острови.

Ще тръгнем от Лефкада и ще посетим островите Меганиси, Итака, Кефалония и някои от по-малките острови в района. При подходящо време и желание на екипажа, може да стигнем и до Закинтос.


Дати:
1 – 8 май

Цена: 380 Е

 

   
   
   

Yoga & Sail

 

 

Плаване сред дивата морска природа далеч от пристанища и тълпи. Уединяване в красиви заливи, където може да правите своите практики необезпокоявани. Едва ли има по-силна връзка с природата от това да си част от нея и да се носиш с вятъра от остров на остров.

Храната се приготвя на борда и всеки от екипажа взима участие в приготвянето и.

Тръгване от остров Лефкада и плаване около красивите и зелени Йонийски острови.

Възможност за йога инструктор на борда.

 

 

 

Дати:
29 май - 5 юни 

Други дати, при запитване

Цена:
450 Е

 

За информация и записване ни изпратете запитване на : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. или тел: 0888519476

   
   
   

Kite & Sail

 

 

Кайт сърфът и ветроходството споделят общи интереси - наличие на море и вятър - поради което двете активности са в перфектна симбиоза. Остров Лефкада е популярна дестинация за кайт сърф, а ветроходната яхта е ефективен и приятен начин за навигация между кайт спотовете, добавяща допълнителна доза приключение и свобода към любимия спорт.

Дати:
5 - 12 юни 

Други дати, при запитване

Цена:
450 Е

 

За информация и записване ни изпратете запитване на : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. или тел: 0888519476

 
   
   
   

Циклади и Саронически залив, Гърция

 

 

Плаване с ветроходен катамаран около Цикладските или Сарионическите острови. Цикладите са островна група с над 200 острова и са сред най-предпочитаните за посещение в Гърция. Тръгване от Атина с възможност за избор на район на плаване - Цикладите или Сароническите острови и Пелопонес.
Пътуване до там: лични автомобили / автобус / самолет / наемане на бус.

Дати:
12 -19 юни

Други дати, при запитване

 

За повече информация и записване се свържете с нас на: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. или тел: 0888519476

 
   
   

Флотилията

 

9 -16 октомври, Гърция

 

 

_/) _/) _/) _/) _/)

Традиционно всяка година, в началото на октомври, когато в България есента ни кара да извадим пуловерите, ние събираме много ентусиасти, за да си “откраднем” още седмица лято на борда на група ветроходни яхти, които плават заедно из Йонийско море. Обикаляне на кристално сините води и акустиране в заливи със зелени брегове, слънчеви плажове и пъстри градчета и селца е ежедневната програма, а температурата на водата все още позволява спокойно плуване.

Дати:
9 - 16 октомври

 

За повече информация и записване се свържете с нас на: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. или тел: 0888519476

*Ако сте капитан (дори и начинаещ без много опит) и съберете екипаж за една лодка, ще плавате с нас безплатно. Разбира се, капитана на флотилията ще ви помага във всичко, свързано с управлението, приставането и взимането на важни решения.

Снимки от предишни флотилии

   
   

Climb & Sail

 

Калимнос, Гърция

 

 Плаване с ветроходна яхта и катерене.

Остров Калимнос е мечтана дестинация за всеки запален катерач. Със своите над 60 разработени катерачни обекта за катерене на въже и DWS, Калимнос е емблематично място за катерене на първокласен монолитен варовик, а ветроходната яхта е ефективен и приятен начин за обикаляне между обектите, който добавя допълнителна доза приключение към трипа. В рамките на една седмица ветроходната яхта ще бъде вашият дом и превозно средство, даващо свобода да стигнем където пожелаем. Тръгваме  от остров Кос, докъдето се стига със самолет или ферибот от Атина или Бодрум.

Дати:
23 - 30 октомври 

Други дати, при запитване

Цена:
450 Е

 

За информация и записване ни изпратете запитване на : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. или тел: 0888519476

 
   
   

Сейшели

 

ноември, декември

 

 

Сейшелските острови са едно от най-красивите места на планетата. Заради необикновената си природа са получили определението друг свят. Тук са и най-красивите плажове на света с бял коралов пясък и синя кристална вода.

Сейшелите са островна група от 115 гранитни и коралови острова, от които 33 обитаеми. Климата е субекваториален, като температурите на въздуха и водата през цялата година варират от 26 до 29 градуса.

Разбира се, най-добрия начин да усетите това място е като плавате с яхта около многото острови с бели плажове и красиви лагуни.

Дати:
20 - 27 ноември

27 ноември - 4 декември

Други дати, при запитване

Цена: 
При запитване

Снимки от предишни плавания там:

Свържете се с нас за повече информация и цени на : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. или тел: 0888519476

   
   
   
   
   

Други дестинации и плавания, които правим:

 
   
   

Кариби

 

 

През зимата Карибите са притегателно място за повечето ветроходци и любители на топлите тропически острови. В този период ви предлагаме едноседмични и двуседмични яхт чартери с катамаран или еднокорпусна яхта.

Дати:
При запитване

 

За конкретни дати и информация за района на плаване ни изпратете запитване на : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. или тел: 0888519476

Снимки от предишни плавания там

 

 
   
   

Хърватска

 

 

Хърватското крайбрежие е едно от най-предпочитаните яхтени дестинации в Европа. Със своите 604 острова, добри ветрови условия и красиви градчета се превръща в "мека" на яхтения туризъм.


Пътуване до там: лични автомобили / автобус / самолет / наемане на бус.

Дати:
При запитване

Цена:
При запитване

Снимки от предишни плавания там

 За повече информация и записване се свържете с нас на: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. или тел: 0888519476

 
   
   

Споради, Гърция

 

 

Плаване около красивите и зелени Споради. Тази островна група е в северна Гърция и се състои от 24 острова. По-големите от тях са Скиатос, Скопелос, Алонисос и Скирос.
Пътуване до там: лични автомобили / автобус / наемане на бус

Дати:
При запитване

 

Цена: 
При запитване

 

Снимки от предишни плавания там

За повече информация и записване се свържете с нас на: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. или тел: 0888519476

 
   
   

Корсика и Сардиния

 

 

Френския остров Корсика, италианския Сардиния и малките островчета между тях ще ви изумят с красотата и атмосферата си.

Дати:
При запитване

Цена:
При запитване

Свържете се с нас за повече информация и цени на : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. или тел: 0888519476

   
   
   

Тайланд

 

Тайланд е екзотично място с изключително красива природа и усмихнати хора. Климатът е тропически с температури около 30 градуса. Морето изобилства от риба, а местната храна е много вкусна. Ще посетим много интересни места с красиви малки островчета, които са като изникнали от водата. Ще се гмуркаме и ще се наслаждаваме на богатия подводен свят. Ще плаваме и до популярния залив от филма "Плажът".

Дати:
При запитване

Свържете се с нас за повече информация и цени на : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. или тел: 0888519476

   
   

!!! Важно

 
Ако вашето плаване не може да се осъществи, поради ограничения, свързани с COVID-19 и невъзможност да стигнете до дестинацията на плаване, датите ще бъдат пренасочени за удебно за вас време, съобразено и със заетостта на яхтите..  
   
 Ако сте се записали за плаване със сборен екипаж и плаването не може да се осъществи поради недостатъчен брой хора, заплатената сума ще ви бъде върната или ако желаете, пренасочена към друго плаване.  
   
   

Други плавания

 

Ако желаете да плавате други дати или искате да посетите място по ваш избор, свържете се с нас, за да организираме вашето плаване. На разположение сме целогодишно.

 
   
   
За повече информация и записване се свържете с нас на: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. или тел: 0888519476 За да получавате информация за всички събития, които организираме, изпратете празен мейл с тема "Subscribe" на:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
   
www.exploring-bg.com  
www.facebook.com/Sailing.And.Adventures