• Плавайте с нас в Гърция
  ... и навсякъде по света.
 • Добре дошли на борда :)
 • Красивото е на всякъде
  ... просто трябва да го откриеш.
 • Станете приятел на морето.
 • Места, които може да посетите само с лодка.
 • Организираме и флотилии
  за да е споделено забавлението.
 • Обичате да пътешествате?
  Най-добрият начин е с яхта.
 • Не се колебайте. Заслужава си.

Плаване в Йонийско море

 
   
   
   
   
   
Йонийски острови
 

Йонийските острови са може би едно от най-красивите места за плаване в Гърция. 

Отплавайки от Лефкада, плаването край Йонийските острови предлага незабравими пейзажи с  тюркоазено и наситено сини води, контрастиращи на бели плажове и ярко зелени иглолистни и маслинови гори.

Чаровни малки градчета добавят колорит и нотка безвремие в картината, без да бъдат афектирани от прекомерни туризъм и презастрояване.

Зоната между островите и континенталната част е защитена от вълнение и заедно с умерения вятър, който духа почти всеки ден, правят това място предпочитано за ветроходство, а топлите води позволяват на любителите на плуването да му се насладят в дивите заливи дори и през октомври.

По-големите острови в Йонийско море са Корфу, Паксос, Лефкада, Кефалония, Итака, Закинтос, но и по-малките Кастос, Каламос и Атокос привличат вниманието с красивите си заливи.

 

Примерна програма

Тръгваме от остров Лефкада в събота, ориентировъчно около 14:00 – 15:00 часа
Ще направим преход от 2-3 часа и вечерта ще пристанем на остров Меганиси в малкото селце Вати или в един от дивите заливи, където ще пренощуваме.
Тъй като предпочитаме предимно да сме на платна, за следващите дни програмата ще я съобразим с метеорологичните условия и предпочитанията на екипажа.
Предварителен планиран вариант е посещение на остров Кефалония с градчетата Фискардо или Асос; на остров Итака - Вати и Киони; остров Атокос; остров Кастос или Каламос.
Според предпочитанията може една или повече вечери да нощуваме в див залив.
Ако всички от екипажа предпочитат по-дълги дневни преходи и при благоприятни метеорологични условия, може да се избере и вариант на плаване до остров Закинтос.
В петък вечер трябва да се върнем в марината на Лефкада и там да пренощуваме.
В съботаоколо 9:00ч. се освобождава лодката.

 

Дати:

При запитване

 

Цената е на човек за седмица, при запълване на яхтата. В цената е включено настаняване в двойни каюти, капитан и финално почистване.

 

 

Яхтата е нова и комфортна. Дължината и е 14-метра и разполага с 4 двойни каюти, 2 бани със санитарен възел и оборудвана кухня.

 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Други плавания
 

Ако желаете да плавате други дати или искате да посетите място по ваш избор, свържете се с нас, за да организираме вашето плаване. На разположение сме целогодишно.

 
   
   
За повече информация и записване се свържете с нас на: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. или тел: 0888519476 За да получавате информация за всички събития, които организираме, изпратете празен мейл с тема "Subscribe" на:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
   
www.exploring-bg.com  
www.facebook.com/Sailing.And.Adventures