• Плавайте с нас в Гърция
  ... и навсякъде по света.
 • Добре дошли на борда :)
 • Красивото е на всякъде
  ... просто трябва да го откриеш.
 • Станете приятел на морето.
 • Места, които може да посетите само с лодка.
 • Организираме и флотилии
  за да е споделено забавлението.
 • Обичате да пътешествате?
  Най-добрият начин е с яхта.
 • Не се колебайте. Заслужава си.

Climb & Sailing

 
   
   
   
   
Плаване с ветроходна яхта и катерене на остров Калиомнос, Гърция
 

 

Остров Калимнос е мечтана дестинация за всеки запален катерач. Със своите над 60 разработени катерачни обекта за катерене на въже и DWS, Калимнос е емблематично място за катерене на първокласен монолитен варовик, а ветроходната яхта е ефективен и приятен начин за обикаляне между обектите, който добавя допълнителна доза приключение към трипа. В рамките на една седмица ветроходната яхта ще бъде вашият дом и превозно средство, даващо свобода да стигнем където пожелаем. Тръгваме  от остров Кос, докъдето се стига със самолет или ферибот от Атина или Бодрум.

Списък с катерачните обекти може да разгледате в прекрасния онлайн гидовник тук.

Вижте видео от Petzl Roctrip Kalymnos в техния YouTube канал тук.

 

 

Програма: Не е предвидена твърда програма: дестинациите, обектите и местата за нощувка се избират спрямо желанията на групата и прогнозата за времето. Ветроходното плаване е свобода и смятаме, че такава трябва да има във всеки елемент от преживяването с лодка. 

Инструктор няма: Плаването е предназначено за хора, практикуващи скално катерене, които имат необходимите знания, умения и инвентар да го практикуват сами. Инструктор по катерене не е предвиден, всеки участник поема сам отговорност за уменията си по време на катеренето.

Нощувки: Яхтата е наш дом в рамките на цялото плаване като според желанието на групата можем да изберем да пренощуваме в диви заливи, където сами да приготвим храната си или в пристанища на малки живописни градчета, които дават възможност и за хранене в заведения и презареждане на провизии.

Храна: Лодката е оборудвана с кухня, съдове и прибори - всичко необходимо за приготвянето на всякаква храна на борда.  Храненето може да се случва на борда или в заведения в малки градчета, според желанието на групата. Практиката показва, че повечето екипажи, както и ние, предпочитаме да прекарваме повече време в диви места, в близост до природата, поради което ви съветваме да направите предварителен пазар за продукти. Има възможност за акостиране в градчета при желание на групата и нужда от презареждане на провизиите.

Мога ли да взема приятел, който не катери: Може, но предвид, че плаването е тематично, фокусът на групата ще е катерене и по-голямата част от дните ще преминават в тази активност. Уверете се, че вашият приятел е наясно с това и няма да се отегчи, докато основната част от групата практикува любимото си занимание.

 

Дати:

При запитване


Цена
:

При запитване

Цената е на човек за седмица при запълване на яхтата. Цената включва настаняване в двойни каюти, капитан, финално почистване, гориво.

В цената не е включено транспорта до остров Кос, хранителните провизии и катерачната екипировка.

За допълнителна информация и записване, изпратете мейл на This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 
   
   
   
Други плавания
 

Ако желаете да плавате други дати или искате да посетите място по ваш избор, свържете се с нас, за да организираме вашето плаване. На разположение сме целогодишно.

 
   
   
За повече информация и записване се свържете с нас на: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. или тел: 0888519476 За да получавате информация за всички събития, които организираме, изпратете празен мейл с тема "Subscribe" на:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
   
www.exploring-bg.com  
www.facebook.com/Sailing.And.Adventures